16e | Restaurant Andia
19, chaussée de la Muette (vlak naast Bois de Boulogne)
€ 23 - € 46 per gerecht
De meeste restaurants in Parijs zijn piepklein. Dit restaurant, tot voor kort La Gare, is met z’n 600m2 énorm. En het is met zoveel smaak en creativiteit ingericht dat je je in een live Pinterest moodboard waant. Gelegen in het 16e arrondissement, neemt dit restaurant, je smaakpapillen mee op een reis naar Latijns-Amerika, recht naar het hart van de Andes.
Met een oppervlakte van 600 m², verspreid over twee niveaus, en plaats voor 300 gasten, is ruimte zeker geen probleem bij Andia. Of je nu kiest voor het zonnige, overdekte terras of de groene buitenruimte, je bent gegarandeerd van een heerlijke ervaring. Het leent zich ook perfect voor een feest in Parijs.
In de keuken staat chef Vincent Cottereau, die ons trakteert op Zuid-Amerikaanse lekkernijen: guacamole, ceviches (heerlijk!), grillgerechten (mmmmmm de gegrilde kip mmmmmmmmm!), de in plakjes gesneden octopus met spicy saus en andere deelgerechten die de show stelen. Wij bestelden een simpele salade bij onze gerechtjes en oh my… deze was afgewerkt met wat olijfolie, zeste van limoen en wat druppels limoensap. Meer moet je niet doen om dit half konijn zielsgelukkig te maken. Natuurlijk staan ceviches centraal in dit restaurant. De klassieke versie met mager vlees, zoete aardappelen, chocolademaïs, rode uien, cacha, limoen, chili en tijgermelk was lekker maar aan de kleine kant, beschouw het dus maar als een voorgerecht.
Het restaurant heeft meerdere keukens (koude, warme, grill, etc.) die verspreid zijn doorheen de ruimte. Dat betekent ook dat je in de gerechten toch een beetje voelt dat dit grootkeukengerechten zijn. Smakelijke grootkeuken dat wel!
Ik zou dit restaurant vooral aanraden wanneer je even weg wil uit het beklemmende zomerse Parijs en wanneer je intens verlangt naar ruimte en groen. Eventueel nog vooraf gegaan door een heerlijke wandeling in bois de Boulogne. Parkeren kan trouwens vlot in de buurt.