1e | IRASSHAI
Maak kennis met Irasshai, een gloednieuwe Japanse conceptstore aan de Bourse de Commerce met bijhorend restaurant en meeneemgerechtjes. Ofte de plek waar ik veel te veel geld uitgaf (maar die sushi-azijn met yuzu en gepekelde daikon was het helemaal waard, haha). Ik koop er om de paar maanden een paar flesjes van die Yuzu-azijn. Draai het in jouw salades en snap waarom. Gewoon kopen and thank me later ;)
Irasshai is meer dan 800 m2 groot, verdeeld over twee verdiepingen, en elke hoek van deze plek ademt Japan. Het interieur, ontworpen door het Frans-Japanse duo Hugo Haas en Yusuke Kinoshita, combineert modern design met traditionele Japanse elementen. Denk aan veel licht hout en strakke lijnen - een rustgevende en stijlvolle sfeer. De bediening is er ook zéér stil, bijna fluisterend. Iedereen die ooit in Japan geweest is, zal dit zeker herkennen. Het maakt deze conceptstore alvast tot een instant rustgevende plek.
Irasshai is niet zomaar winkel, maar een plek waar je van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat kunt genieten van alles wat met Japan te maken heeft. Van een cafeteria en café/bar tot een boodschappenwinkel en een bistronomisch restaurant, er is voor ieder wat wils. Het hart van Irasshai is de kruidenierswinkel. Hier vind je meer dan 1.000 producten, veelal nieuw in Frankrijk. Van rode miso tot kewpie mayo, van bananen sojamelk tot knapperige aardappelsticks - je kunt er uren rondsnuffelen. En vergeet niet de snoepafdeling te checken voor wat zoete Japanse traktaties! Alle voedingswaren hebben trouwens een woordje uitleg in het Frans met bereidingswijzen en hoe je het product best combineert.
Chef Chihiro Yamazaki leidt de keukens van Irasshai en brengt een breed scala aan Japanse smaken naar je bord. Voor de snelle hap zijn er onigiri en sando's, terwijl je bij de Kissaten café kunt genieten van een matcha latte met Japanse patisserie. In de Shokudo cafeteria kun je traditionele Japanse gerechten proberen zoals teishoku, curry, en soba noedels. En de desserts, zoals de zwarte sesam panna cotta, zijn om je vingers bij af te likken!
De samenwerking met mixologist Audrey Charpenat en Christophe Davoine, een expert in Japanse sterke dranken, zorgt voor een indrukwekkende selectie aan drankjes. Van sake tot whisky, van bier tot shochu, en natuurlijk heerlijke cocktails en mocktails.
Houd ook de Biwan bistronomical tafel in de gaten, die binnenkort opent met een nog exclusievere eetervaring.
Irasshai is een echte traktatie voor liefhebbers van de Japanse keuken. Of je nu komt voor een snelle hap, een uitgebreid diner, of gewoon om rond te neuzen in de winkel, er is voor ieder wat wils. De twee terrassen, een aan de cafékant en de andere bij de cafeteria, maken het helemaal af. Open 7 dagen per week, is dit de perfecte plek om je onder te dompelen in de Japanse cultuur, midden in Parijs.