1e & 6e | Kodawari Tsukiji & Kodawari Yokochō

€5 tot €16 euro per gerecht. Reserveren niet mogelijk, maar bekijk de tip onderaan deze blog!

KODAWARI TSUKIJI

12 rue Richelieu 75001 Paris
Métro : Pyramides / Palais Royal - Musée du Louvre
Maandag tot zondag, 11.45 tot 23.00 uur

 

KODAWARI YOKOCHŌ

29 rue Mazarine 75006 Paris
Métro : Odéon / Mabillon
Maandag tot zondag, 11.45 tot 23.00 uur

Het brein achter deze ramentempels is Jean-Baptiste Meusnier, een voormalig gevechtspiloot en luchtvaartpiloot met een diepe passie voor Japan en zijn culinaire geschiedenis, met een speciale voorliefde voor ramen. Zijn passie is zo intens dat hij meer dan 12.000 km door Japan reisde, talloze chefs ontmoette en meerdere trainingen volgde, om uiteindelijk Kodawari Ramen te creëren.

Portaal naar Japan

In 2017 bezocht ik met m’n familie Tokio. Eén van de verplichte stops op onze trip was ochtendlijke trip (5u ‘s ochtends, geeuw) naar de Tsukiji Outer Market vismarkt. Dit is een overdekte groothandelsmarkt waar vissers hun versgevangen vis en zeevruchten verkopen. Het bestaat uit een paar blokken met groot- en detailhandelswinkels en restaurants in smalle steegjes, waar je superverse en verwerkte zeevruchten kan vinden. De restaurants zijn er doorgaans open van 5 uur ‘s ochtends tot de middag (vandaar dus die vroege wekker). Ik had er dé beste sushi van m’n leven (zie foto’s onder).

Dit is hoe de Tsukiji vismarkt in Tokio eruit ziet.

Kodawari Tsukiji

Na een bezoekje aan Polène in de Rue Richelieu, kijk ik al wandelend binnen in een restaurant: Kodawari Ramen Tsukiji, geopend in 2019. Een shock ging door m’n lichaam. Het was alsof ik in hartje Parijs een portal had gevonden waarmee ik in één seconde terug in Tokio stond. Zeg nu zelf… Onderstaande foto en video is de inrichting van het restaurant. Quite the mindf*ck, huh?

Copyright: Kodawari Ramen Tsukiji.

Ben je klaar voor een ongeëvenaarde culinaire ervaring die je regelrecht naar de kusten van Japan brengt? Stap binnen in een perfect nagebootste Japanse vismarkt, compleet met de geur van de oceaan, namaakvissen en schelpdieren, en de geluiden van zeemeeuwen en marktgewoel. Bij Kodawari Tsukiji word je niet alleen visueel, maar met al je zintuigen getransporteerd naar Tokio.

Neem plaats aan de toonbank of schuif aan bij de grote houten tafels voor een sociale eetervaring. Begin je culinaire avontuur met verleidelijke voorgerechten zoals de 'Gyôza Kodawari' met zeebrasem en pittige misosaus, gevolgd door een uitgebreide keuze aan ramen. Proef de 'Sardine BOMB!!!' met zijn dikke sardinebouillon of verwen jezelf met de luxe 'Homard Mazmen'.

Elk gerecht is bereid met de hoogste kwaliteit ingrediënten, zoals wilde zeebrasem direct uit Normandië en verse zeevruchten uit Bretagne. De noedels? Die zijn handgemaakt van speciaal geteelde ramentarwe van het eigen veld van het restaurant.

Of je nu kiest voor een heerlijk biertje van Kirin, Japanse sangria, of een verfijnde sake, bij Kodawari Tsukiji is elke slok en hap een ode aan de rijke Japanse culinaire traditie. Mis deze onvergetelijke ervaring niet.

KODAWARI YOKOCHŌ

Copyright: Kodawari Ramen. Klik op de afbeeldingen om ze in het groot te bekijken.

Bij binnenkomst word je direct gegrepen door de levensechte nabootsing van een Yokocho-straat, compleet met fonkelende lantaarns, zichtbare kabels, en zelfs een namaak rioolput geïnspireerd door de Shibuya wijk in Tokyo. De achtergrondgeluiden van Tokyo's straten, persoonlijk opgenomen door oprichter Jean-Baptiste Meusnier, maken de ervaring compleet.

Eenmaal boven vind je een serene Japanse Zen-lounge, ingericht met authentieke objecten zoals oude Japanse televisies en traditionele slippers. Hier kun je even tot rust komen voor het culinaire avontuur begint.

Aan tafel gaat de ervaring verder. Je smaakpapillen worden verwend met zelfgemaakte gerechten, van edamame en wakame zeewiersalade tot de kenmerkende Tori Soboro Don. Maar de echte ster is de ramen: met bouillons op basis van scharrelkip en ter plekke gemaakte noedels van zelf verbouwde tarwe, belooft elke hap een explosie van authentieke smaken.

Naast de klassieke ramen, biedt het menu ook seizoensgebonden varianten en de huisfavoriet: Kurogoma Ninniku Ramen. Deze schotel, met zijn rijke zwarte sesamsaus en sappige geroosterde varkensvlees, is een ware traktatie. Vergeet niet de Tamago – een zachtgekookt ei in sojasaus – toe te voegen voor de volledige ervaring.

En er is meer dan alleen ramen. Probeer de huisgemaakte witte sesam slagroom met Sancho peper, of geniet van een Japanse limonade of verfrissende sake om je maaltijd compleet te maken.

Op een jaar tijd superpopulair

Nu… het grote probleem met plekken als deze, is dat je er in het weekend amper binnen geraakt. Het helpt ook niet dat élke influencer dit restaurant het afgelopen jaar mee op de radar heeft gezet. Toen ik in maart 2024 bij Kodawari Tsukiji was, waren er op zondagmiddag 196 wachtenden voor mij in de virtuele wachtrij *lacht even groen*. Dus de boodschap is om er ruim op tijd al te gaan aanschuiven (11u!) of om er later in de namiddag (16u) pas te gaan eten.

Wanneer het restaurant vol is, kan je aansluiten bij een virtuele wachtrij, terwijl je voor het restaurant staat aan te schuiven of je moet beloven dat je op minder dan 2 km afstand wacht. Want het restaurant neemt per sms contact met je op zodra je aan de beurt bent en je hebt 10 minuten de tijd om je aan te sluiten.

Vorige
Vorige

2e | Pizzeria Popolare

Volgende
Volgende

3e | BigLove (veggie, vegan & glutenvrij!)