3e | BigLove (veggie, vegan & glutenvrij!)
30 Rue Debelleyme
Glutenvrij & groot assortiment vegetarisch en vegan
Op de plek waar Rose Bakery zich ooit bevond in de rue Debeylleme in het 3e arrondissement van Parijs, vind je nu BigLove Caffè. Dit restaurant valt op door zijn houten schappen vol Italiaanse delicatessen, ingelegde citroenen, kruiden en noten. Het is het vierde adres van de Big Mamma groep en onderscheidt zich met een uitgebreid aanbod aan glutenvrije gerechten, zoals pizza's gemaakt met maïs-, boekweit- en rijstmeel. Maar de echte trekpleister is de zeldzame all-day brunch met Italiaanse flair: gigantische bosbessenpannenkoeken met buffelmelkricotta overgoten met ahornsiroop en eiergerechten zoals 'eggs & balls' (paprika's gevuld met polpette gehaktballetjes, gesmolten mozzarella en basilicum) of pittige avocadotoast op glutenvrij brood van Chambelland. Je kan er trouwens perfect een 100% vegan brunch bestellen (beetje ironisch met die grote hammen in de etalage, mais bon). Drankjes variëren van espresso’s en lattes tot de onweerstaanbare Bicerin Gianduja, een shot koffie met een klodder gianduja chocolade. Net als alle restaurants van de Big Mamma groep, is het een visueel aantrekkelijke en heerlijke ervaring, hoewel het soms wat spontaniteit mist. De pannenkoeken en het feit dat er geen reservering of wachtrij nodig was op een doordeweekse ochtend om 10 uur, maken veel goed.
Big Mamma Group
Dit restaurant is deel van de Big Mamma Group, een franse restaurant restaurant- en bargroep met restaurants in Londen, Parijs, Lille, Lyon, Bordeaux, Marseille, Monaco, Munchen, Hamburg, Berlijn… en (naar het schijnt) binnenkort ook aan het Flageygebouw in Brussel! lk restaurant heeft zijn eigen kaart en identiteit, geïnspireerd door de Italiaanse keuken. De restaurants worden uitgebaat met Italiaanse pizzaiolo’s, producten worden rechtstreeks uit Italië ingevoerd en de bediening is doorgaans ook Italiaans.
Oprichters Tigrane en Victor aten naar eigen zeggen van kindsbeen af in talloze trattorie in Italië en bezochten er boerderijen en producenten. Vanuit de ontmoetingen die ze op die culinaire escapades hadden, groeide het idee om een eigen restaurant te openen.
Tot een paar jaar geleden kon je niet reserveren in de restaurants - met lange wachtrijen als gevolg. Nu kan het dus wel (zie link boven).
Copyright: Big Mamma Group